Paikkateatteri on täällä!

Paikkateatteri tekee esityksiä lapsille ja lapsenmielisille teatterin ystäville. Paikkateatterin esitykset ovat kiertäviä. Esitys voi tapahtua missä vain mistä esitykselle paikka löytyy. Paikkateatterin esitykset ovat yhden esiintyjän esityksiä, kevyesti ja ripeästi kasattavia ja purettavia. Esitykset ammentavat aineksensa suomalaisista kansansaduista. Paikkateatterin käsittelyssä satuaines saa uuden muodon, perinteitä kunnioittaen ja sopivasti uudistaen ja virkistäen.

Missä? Ja kuka?

Paikkateatterin kotipaikka on Kuopio.
Paikkateatteria pyörittää, sen esitykset ideoi, toteuttaa ja esittää näyttämötaiteilija Lasse Forsgren.
Kuopiolaisille lastenteatterikävijöille Lasse saattaa olla viime vuosilta tuttu esimerkiksi Kuopion kaupunginteatterin Prinsessa Pikkiriikki -esityksen Makkara-koirana tai Kolme iloista rosvoa -esityksen Tommi-poikana.

Paikkateatteri 2009-2014

Paikkateatteri toimi Pohjois-Savossa aktiivisesti vuosina 2009-2014 taustallaan Paikkateatteriyhdistys ry. Tuolloin syntyivät esitykset Hölömöläiset (Rauhalahti, Kuopio 2009), Eläintarina (Pohjois-Savon kesäkiertue 2010), Ihmetarina (Sepänpuisto, Kuopio 2012), Juttunäyttämö (Ylä-Savon kiertue 2013) ja Lanttu ja James - hölmöläiset hukassa (Kirjakantti-tapahtuma, Kuopio 2014).

Paikkateatteri vaipui talvi- ja kesäunille (ja syys- ja kevätunille... siis vuodenympärysunille!) 2010-luvun puolivälissä ja taustayhdistys purettiin lopulta vuonna 2018. Paikkateatteri kuitenkin otti ja heräsi taas toimintaan kesällä 2023, tällä erää yhden hengen keveitä esitystuotantoja tuottavana teatterina.